Napjainkban a magyar otthonokban is egyre nagyobb divatja van az úgynevezett amerikai stílusú konyháknak. Ez lényegében a nappali és a konyha egybenyitását, egy légtérben való elhelyezését jelenti. De vajon miért jó ez, miért örvend ekkora népszerűségnek hazánkban is?

 

Talán az egyik fő oka az, hogy kevésbé szeparálja el a családot, az amúgy is rohanó világunkban. A rengeteg feladat mellett ad egy plusz lehetőséget a közös időtöltésre. Egybenyitva a konyhát és a nappalit a konyhában való főzés és készülés nem zárja ki a konyhában sürgő-forgó háziasszonyt a családi életből, illetve lehetővé teszi a családtagoknak, hogy részt vegyenek a konyhai tevékenységekben, együtt főzzenek vagy segítsenek elpakolni. Hogy pontosan mik is még az előnyei, összeszedtük nektek őket pár pontban.

 

Nagyobb térérzet

Az amerikai konyha elrendezés lehetővé teszi, hogy a konyha, az étkező és a nappali egy területen legyenek. Ez egy nyitott, áramló térérzetet eredményez, amely kellemesebbé és tágasabbá teszi az otthon érzetét.

 

Több kapcsolódás

Az amerikai konyha elrendezése lehetővé teszi a konyhai munkák elvégzését úgy, hogy közben a család és a barátok a konyhában tartózkodnak és így beszélgethetünk egymással. Ez lehetővé teszi a családdal a kommunikációt és a társasági életet, miközben a konyhai feladatok is haladnak.

 

Rugalmasság

Az amerikai konyha elrendezése lehetővé teszi a konyhai munkaterület bővítését és átalakítását, ha szükséges. A mozgatható konyhaszigetek, tárolók, a több lehetséges munkafelület lehetővé teszi a konyhai tér személyre szabását és az egyedi igények kielégítését.

 

Több fény

Az amerikai konyha elrendezése több természetes fényt enged be a helyiségbe, mivel nincsenek falak, amelyek megakadályozzák a fény áramlását, illetve az egybenyitással több ablaka lesz az egész helyiségnek, mint elszeparálva lenne. Ez javítja a hangulatot, az otthonosságot, s nem utolsó sorban a konyhai munka hatékonyságát is.

 

Értéknövelés

Az amerikai konyha elrendezése növeli a ház értékét, mivel a nyitott tér és a modern dizájn népszerűbbé teszi az ingatlant. Ez különösen fontos lehet az értékesítési folyamat során, és lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy magasabb árat kapjanak az otthonukért.